Solceller

Spara pengar och energi med solceller!

Är du trött på dyra elräkningar?

Vill du göra en insats för miljön?

Då är solceller det perfekta alternativet för dig!

Solceller omvandlar solens energi till el, vilket ger dig en ren och förnybar energikälla. Det innebär att du kan sänka dina elkostnader och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid.

Solyx är en lokal installatör av solceller med bas i Norrköping. Vi hjälper privatpersoner och företag i främst Östergötland och Småland att sänka sina elkostnader och bli mer energieffektiva. Vi har däremot kunder i stora delar av Sverige och har inget emot att åka en bit till dig.

Fördelar med solceller:

 • Sänkta elkostnader: Solceller kan producera en stor del av din elförbrukning, vilket leder till lägre elräkningar.
 • Miljövänlig: Solenergi är en ren och förnybar energikälla som inte ger upphov till några utsläpp.
 • Ökat värde på din fastighet: En fastighet med solceller är mer attraktiv på bostadsmarknaden och kan ge ett högre pris vid en eventuell försäljning.
 • Lågt underhållsbehov: Solceller kräver minimalt underhåll och har en lång livslängd.

Vi på Solyx hjälper dig hela vägen!

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation och offert. Vi hjälper dig att välja rätt solcellsanläggning för dina behov och installerar den på ett professionellt sätt.

Kontakta oss idag för att ta steget mot en mer hållbar framtid!

Solceller på platt tak.

Städer vi främst installerar solceller/solpaneler i

 • Norrköping
 • Söderköping
 • Valdemarsvik
 • Finspång
 • Linköping
 • Motala
 • Nyköping
 • Katrineholm
 • Jönköping
 • Växjö
 • Kalmar

Leverantörer vi jobbar med

solceller

Solyx Mono PERC Half Cell 120HC All black

Solyx Mono PERC Half Cell 120HC All black är en av världens mest effektiva paneler på marknaden.

Half Cell innebär att panelen är delad med 60 celler på varje sida. Detta gör panelen mer effektiv för bl.a. värmeförluster samt minskar skuggförluster med 50%.

Panelens glas är självrengörande och gjort för nordiskt klimat med höga snölaster och höga salthalter.

Panelerna har en verkningsgrad upp till hela 21,7%, fabriksgaranti på 12 år och en effektgaranti efter 25 år på 84,8%.

Datablad GSM-M10/108H
440W, All black

LONGI Solar

JA Solar

JinKO Solar

Så här bra kan det bli

Här kan du se hur bra det kan bli med en installation av solceller på ditt villatak. I det här fallet passade kunden även på att måla taket för att höja utseendet ytterligare en nivå.

Villa utan solcellerVilla med solceller

Vanliga frågor

Det absolut bästa är om du fyller i vårt offertformulär så vi får göra ett platsbesök och därefter ge ett kostnadsförslag.

Ska man däremot ge ett genomsnittligt pris på en normalstor villa kostar det 160 000 kr för 10 KW. Det innebär en yta av 50 m2 solceller.

För gemene man är solceller eller solpaneler samma sak. En panel man monterar på t.ex. ett tak för att producera el.

Ska man vara lite noggrannare är egentligen en solpanel en konstruktion där solceller sedan monteras. En solpanel fylld med solceller monteras sedan på t.ex. ditt tak.

Ja, solceller är en lönsam investering. Alla installationer har olika förutsättningar, men kan räkna på att en normalstor villa kan spara ca. 6 000 kr per år.

Det är lite olika från kommun till kommun. I vissa kommuner kräver det bygglov medans det i andra kommuner inte krävs bygglov. 

Det bästa är att du kontaktar din kommuns bygglovsavdelning eller kontaktar oss så kan vi hjälpa till att kontrollera det.

Det här varierar från fall till fall, alla installationer har olika förutsättningar. Men i snitt brukar man räkna på att en normalstor villa kan spara ca. 6 000 kr per år.

Det beror såklart på hur stor installationen av solceller är, men ska man ge ett exempel brukar man klara av en installation på en normalstor villa på 2-3 dagar.

Det absolut bästa är om du fyller i vårt offertformulär så vi får göra ett platsbesök och därefter ge ett kostnadsförslag. Ska man däremot ge ett genomsnittligt pris på en normalstor villa kostar det 160 000 kr för 10 KW. Det innebär en yta av 50 m2 solceller.

En lutning på 30-50 grader är optimalt för att solcellerna ska producera så mycket el som möjligt. Avviker lutningen en aning från det optimala spannet (30-50 grader) så har det generellt liten påverkan på produktionen av el.

Absolut, det går bra att installera solceller på platta tak! Det viktiga är att solcellerna installeras i en ställning som sedan kan vinklas till bästa möjliga vinkel.

I normala fall är återbetalningstiden för solceller 10-15 år. 

Har man väldigt goda förutsättningar kan återbetalningstiden för solceller minska ner till 7-8 år.